Welkom op de website van La Cordobesa!
Al meer dan 35 jaar is La Cordobesa producent en importeur van Spaanse en Italiaanse vleeswaren. Wilt u meer over ons weten? Lees dan vooral verder!

Historie
In 1976 vond La Cordobesa haar oorsprong, toen een Spaanse gastarbeider, die traditionele Spaanse recepturen meenam uit zijn thuisland, een eenmanszaak begon. In 1985 werd het bedrijf overgenomen door Fred de Wette en zijn toenmalige compagnon en La Cordobesa Nederland B.V. vond zijn oorsprong. Een jaar later kocht hij zijn compagnon uit om de zaak zelfstandig voort te zetten. Sinds enkele jaren zijn ook dochter Susan de Wette en nicht Linda de Wette betrokken bij La Cordobesa. 

Oorspronkelijk verkocht La Cordobesa voornamelijk direct aan de consument. Stukje bij beetje verschoof het accent naar de groothandel, mede gedreven door de toenemende bekendheid van Spaanse en Italiaanse vleeswaren bij de Nederlandse consument.

Groeiende populariteit Spaanse en Italiaanse vleeswaren
Aanvankelijk hadden veel Nederlandse consumenten nog nooit van Chorizo of Serranoham gehoord. Vandaag de dag echter zijn Spaanse vleeswaren, en de tapas die daar vaak van gemaakt worden, niet meer weg te denken uit het Nederlandse eetpatroon. Ook Italiaanse delicatessen, zoals bijvoorbeeld Parmaham, hebben inmiddels een stevige positie veroverd in de Nederlandse keukens en restaurants.

Heden
Vanuit onze historie gaan we weer terug naar het hier en nu, want het is voor u hoogstwaarschijnlijk interessanter waar wij nu staan, dan waar wij vandaan komen. La Cordobesa produceert zelf een breed assortiment aan Spaanse en Italiaanse vleeswaren. Van chorizo tot salami, van klein tot groot. Het accent in ons assortiment ligt op gedroogde worstsoorten. Maar ook voor gegaarde producten kunt u bij ons terecht. Voor op de boterham tot op de barbecue en voor alles daartussen in. Aangezien wij zelf produceren, zijn speciale wensen altijd bespreekbaar.

Afgezien van het ‘eigen’ assortiment, importeert La Cordobesa een aantal producten uit Spanje en Italië. Wat dacht u van overheerlijke Serranoham van het Spaanse merk La Hoguera? Of van de authentieke Parmaham? Al onze producten zijn stuk voor stuk delicatessen en met al onze producten bent u verzekerd van de beste kwaliteit voor een concurrerende prijs. Een overzicht van ons gehele assortiment vindt u op onze pagina met eigen producten en op onze pagina met importproducten.

Wij leveren o.a. de volgende producten en merken: Tapas Chorizo, Chorizo Sevilla, Chorizo Burgos, Rosario, Fuet, Longaniza, Parmaham, Serranoham, Parma ham, Serrano ham, Tapas Rosario, Tapas Salchichas, Bresaola, Coppa di Parma, salchichon, salami Espanol, salami Siciliano, Valtidone, Pini, San Michele, La Hoguera, Hidisa, Clai, Chorizo, Chorizoblokjes, blokjes Chorizo, Merquez, droge worstsoorten voor kerstpakketten, delicatessen, Spaanse vleeswaren, Morcilla, Sobrasada, Pata Negra, Solomillo Iberico, Chuletero Iberico, Cinta de Lomo Iberico, Iberico haas, Presa Iberico, Iberico filet, Bellota, Duroc solomillo, Lardo, Pancetta Tesa Pepe, Guanciale, Lardo Pian di Neve, Salami Felino, Salami Milano, dadels met bacon, kaas met bacon, pruimen met bacon, geconfijte eendenbout, eendenlever, eendenpaté, Montflorit, La Alegria.